Zgodba češkega družinskega podjetja, ki nosi ime po svoji ustanoviteljici Terezii Svatovi, se je začela z njeno boleznijo oziroma diagnozo, ki so ji jo  pred več kot 30 leti postavili – revmatoidni artritis, imenovan tudi poliartritis. Gre za težjo avtoimunsko bolezen, zaradi katere ni mogla niti hoditi, kaj šele skrbeti za svoja takrat majhna otroka. Ker je upornega duha in se ni želela vdati v usodo, je začela raziskovati ter se poglabljati v različne študije. Tako je tudi sama ugotovila, kako pomembna je prehrana in to, kaj sploh vnašamo v svoje telo. Dejstvo je, da ljudje ob današnjem tempu življenja in bombardiranju z raznoraznimi reklamami in izdelki niti nismo pozorni na to, kaj vnašamo v svoje telo z različnimi predelanimi izdelki, niti morda nismo seznanjeni in nimamo zadostnega znanja o tem, kako škodljivi so lahko določeni aditivi, sladkor, konzervansi itd. in si lahko tako še poslabšamo stanje v primeru, da imamo kakšno obolenje.

Podjetje je svojo pot pred 29 leti začelo ravno z naravno mešanico začimb – brez dodatkov kemikalij, sladkorja, glutena in mononatrijevega glutamata. Leta 2004 je bilo podjetje prvo, ki je na trg plasiralo izvleček ostrigarja (vrsta gobe) v kapsulah. Ljudje takrat niso niti vedeli za njegove blagodejne učinke na organizem, zato so začeli ljudi tudi poučevati. Tako je ga. Terezia korak za korakom začela spoznavati še druge blagodejne naravne surovine.

Kaj je torej tisto, kar izdelke Terezia odlikuje v primerjavi z drugimi, ki so poplavili trg? To, da sledijo prepričanju svoje ustanoviteljice, od katerega nikakor ne odstopa zaradi lastnih življenjskih izkušenj. To pa je, da je dobro le naravno in izdelkom ne dodajajo aditivov in drugih pomožnih snovi, ki omogočajo večjo proizvodnjo, in se trudijo ohraniti 100-% naravne izdelke, ki bi bili primerni za vse. Pomožnih snovi tako v izdelkih Terezia ni, sam proces proizvodnje izdelkov je dolgotrajnejši, vsi zaposleni pa morajo opraviti intenzivno izobraževanje. Vhodne surovine so pod zelo strogim nadzorom, prav tako sam proces proizvodnje, za kar so pridobili tudi ustrezne certifikate. Ker se pogosto dogaja, da se ob naključnih analizah vzorcev izdelkov na koncu ugotovi, da so v nekaterih izdelkih prisotne tudi težke kovine, kar je zelo škodljivo za človeški organizem, podjetje za vsak izdelek izvaja tudi laboratorijske analize za prisotnost težkih kovin. Podrobneje se lahko seznanite s podjetjem, proizvodnim procesom, certifikati in go. Terezio na spletni strani podjetja: www.terezia.eu.

Mi pa lahko le rečemo, da smo zelo ponosni, da imamo to čast, da smo ekskluzivni distributer za izdelke Terezia v Sloveniji, saj smo jih tudi sami preizkusili in smo vanje 100-% prepričani.

Recommended Posts
0
luskavicaSadje in zelenjava