Pogoji poslovanja spletne trgovine www.fitosibir.eu ,v lasti podjetja Imunofan d.o.o. (ponudnik), so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), priporočili gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Podatki o podjetju

Imunofan d.o.o.
Moste 39a
1218 Komenda

Matična številka: 7078765000
Davčna številka: SI 12848417
TRR: SI56 6100 0001 3931 584

Telefon: 041 666 758
e-mail: fitosibir@gmail.com

 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom (e-pošta, telefon),

bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

jasno in nedvoumno določene cene (razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza),

možne načine plačila,

časovno veljavnost ponudbe ter pogoje in roke za odstop od pogodbe ter strošek kupca ob vračilu izdelka

pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Cene

Cene v spletni trgovini fitosibir.eu so navedene v EUR (€) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene veljajo ob sklenitvi pogodbe med ponudnikom in kupcem oziroma, ko kupec dobi sporočilo o statusu Naročilo potrjeno. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa ob potrditvi nakupa avtomatsko tudi prejme račun na vpisan elektronski naslov. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Ponudnik si pridružuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Če izdelka trenutno ni na zalogi, ponudnik kupca obvesti o datumu dobave in mu izdelek zagotovi v čim krajšem možnem času.

 

Naročanje oziroma nakupovanje v spletni trgovini www.fitosibir.eu

V spletni trgovini www.fitosibir.eu lahko kupujete kot registriran kupec ali kot gost. Slednji lahko opravi hitri nakup brez registracije. Ob registraciji v spletno trgovino pa uporabnik pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo. Če želi registriran kupec zamenjati svoj naslov elektronske pošte ali geslo z drugim, lahko to stori pod rubriko Moj račun.

Izdelke je možno naročiti tudi po telefonu: 041 666 758 (vsak delovnik med 9. in 16. uro) oziroma preko e-pošte na naslov: fitosibir@gmail.com. Vsebina sporočila mora vsebovati:

Ime in priimek
Naslov za dostavo
Telefonsko številko
Izbrane izdelke in količino

V primeru naročanja izdelkov preko telefona ali e-pošte je obvezno plačilo na transakcijski račun podjetja Imunofan d.o.o. (glej Možnostii plačila).

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini www.fitosibir.eu sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku www.fitosibir.eu.

 

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Registriranemu uporabniku so na spletni strani www.fitosibir.eu vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da je ob zaključku nakupa potrebno vpisati še ime podjetja in davčno številko podjetja. Enake so tudi možnosti plačila.

 

Možnosti plačila

  1. Po povzetju – plačate z gotovino.

Pošiljko se plača dostavljavcu ob dostavi.

Če kupec, ki je izbral način plačila po povzetju, pošiljke ne prevzame in ne plača, se to šteje za kršitev sklenjene pogodbe – ponudnik ima pravico sprožiti postopek izterjave.

  1. Po predračunu na transakcijski račun podjetja Imunofan d.o.o.

Izdelke je možno plačati po predračunu, ki ga kupcu izda podjetje Imunofan d.o.o, spletna trgovina, na transakcijski račun št. SI56 6100 0001 3931 584, odprt pri banki Delavska hranilnica d.d. Pri plačevanju preko univerzalnega plačilnega naloga (UPN) je potrebno vnesti kodo namena GDSV (kupoprodaja blaga in storitev), za referenco pa navesti številko naročila.

Opozorilo:

Pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

 

Izdaja računa

Po dostavi in plačilu naročenih izdelkov kupec na svoj e- naslov prejme račun v pdf formatu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

Dostava

Vse naročene izdelke, razen pršila Imunofan, dostavljata City expres in Pošta Slovenije. Izdelki so diskretno zapakirani.

Strošek pakiranja in dostave je 3,90 €, če izberete dostavno službo City expres in 3,40 €, če izberete Pošto Slovenije.

PRI NAROČILU VSEH IZDELKOV, RAZEN PRŠILA IMUNOFAN, NAD 50,00 € JE DOSTAVA BREZPLAČNA.

Dostavna služba City expres  zagotavlja kupcem zanesljivo in prilagodljivo dostavo.

Dostavljavec bo paket dostavil na izbrani naslov, pred samo dostavo pa bo kupca obvestil in se z njim dogovoril za ustrezen termin dostave.

Pošta Slovenije nudi klasično in zanesljivo dostavo.

Poštar bo paket dostavil na izbrani naslov za dostavo. V primeru, da na njem ob poskusu vročitve paketa ne bo nikogar, bo v nabiralniku pustil obvestilo, s katerim lahko paket skupaj z osebnim dokumentom stranka prevzame v najbližji poslovalnici Pošte Slovenije.

Za pršilo Imunofan je zaradi ohranjanja hladne verige mogoča le dostava s hitro pošto, ki dostavi izdelek v istem dnevu. Dostavo opravlja Pošta Slovenije. Ob naročilu Imunofana je potrebno potrditi prisotnost ob času dostave, saj je potrebno izdelek takoj pospraviti v hladilnik.

Cena dostave s storitvijo Hitra pošta, ki jo opravlja Pošta Slovenije, je 10,00 Eur.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

 

Rok dostave, razen za pršilo Imunofan

Naročeno blago ponudnik odpošlje najkasneje v roku 48 ur od prejema naročila. Navedeni rok začne teči po prejemu naročila do 14. ure še isti dan, po 14. uri pa naslednji dan. Prizadevamo si, da paket dobite v najkrajšem možnem času in izdelke na zalogi največkrat dostavimo naslednji dan oziroma najkasneje v roku 2 delovnih dni. Če se slučajno zgodi, da izdelka ni na zalogi, ponudnik obvesti kupca o dobavnem roku po elektronski pošti ali pa po telefonu in zagotovi, da je naročeno blago dostavljeno v najkrajšem možnem času. Če kupec paketa ne prejme v dogovorjenem roku, je ponudnika potrebno o tem obvestiti.  Ponudnik se zavezuje, da bo po svojih najboljših močeh skušal ugotoviti, kje se paket nahaja in ga nato stranki dostavil v najkrajšem možnem roku.

 

Vračila

Če kupec želi brez razloga vrniti izdelke, mora o tem v 14–ih dneh od datuma prejema izdelkov obvestiti ponudnika preko e-pošte (fitosibir@gmail.com). Naročeno blago mora kupec nato v roku 30–ih dni od oddanega obvestila o vračilu, v originalni embalaži s priloženim originalnim računom poslati na sedež podjetja Imunofan d.o.o, Moste 39a, 1218 Komenda. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini.

Podjetje Imunofan d.o.o kupcu nato povrne celotno kupnino, vendar kupec nosi stroške, ki nastanejo z vračilom blaga (strošek vračila). Vračilo kupnine bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 30–ih dni od prejema sporočila o vračilu izdelkov. Vračilo kupcu se izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

 

Reklamacija

V primeru, da dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oziroma specifikaciji naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov, napačne količine), mora kupec o tem obvestiti ponudnika preko e-pošte (fitosibir@gmail.com) v 8–ih dneh od datuma prejema izdelka ter v skladu z dogovorom vrniti dostavljene izdelke, katere bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. Ponudnik krije tudi stroške vračila prvotno dostavljenih izdelkov. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti embalaži in nepoškodovani.

V primeru, da je paket s katerim je kupec prejel naročene izdelke fizično poškodovan ali če v njem manjkajo izdelki ali če kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavljavcu (City express ali Pošta Slovenije). To storite tako, da nas obvestite, mi pa se z dostavno službo dogovorimo, da prevzame paket v enakem stanju kot ste ga prejeli, pri čemer izpolnite še reklamacijski zapisnik. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

 

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

pošiljatelj bo jasno razviden,

različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje računov, informacij, ponudb) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji, nepooblaščeni osebi. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.

 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.fitosibir.eu in vse vsebine ter podatki objavljeni na njej (besedila, slike, grafični in video elementi) so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno kopirati, objaviti, prenašati ali distribuirati na kakršenkoli drug način. Blagovna znamka in logotip sta v lasti podjetja Imunofan d.o.o.

 

Omejitev odgovornosti

Imunofan d.o.o. se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost vseh podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V tem primeru bo ponudnik obvestil kupca o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova fitosibir@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Imunofan d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ. 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

IZJAVA GLEDE ZDRAVSTVENIH IN PREHRANSKIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine Fitosibir (www.fitosibir.eu) so informativnega in izobraževalnega značaja in niso nadomestilo za strokovno zdravniško pomoč, diagnosticiranje ali preprečevanje bolezni. Prehranska dopolnila niso nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

0