Rak je postal pošast modernih časov. Število bolnikov se povečuje, ne glede na nove priložnosti, ki jih ponuja medicina. Na vprašanje, zakaj se to dogaja, znanstveniki in zdravniki ne morejo dati pravega odgovora, lahko pa to pripišemo trenutnim pogojem za življenje, stresu, prehrani in onesnaženju okolja.

Po podatkih Mednarodne agencije za raziskave raka, se poleg zgoraj omenjenih dejavnikov, ki vplivajo na bolezen, navajajo tudi mutacije in reproduktivne motnje, alkohol, kajenje, UV sevanje itd.

Izbirne metode za zdravljenje te hude bolezni so kirurški posegi, kemoterapija in sevanje ter v zadnjem času še hormonske terapije in imunoterapija. Vendar pa je pri skoraj 60% bolnikov rak na žalost odkrit v terminalni fazi, ko je moderna medicina nemočna. Smrtnost se kljub napredku v diagnostiki, odkritju novih zdravil in dodelitvi ogromno sredstev za raziskave raka v zadnjih 25 letih ni bistveno zmanjšala.

Ko konvencionalne metode ne prinašajo rezultatov in bolezen napreduje, večina ljudi išče alternativne načine zdravljenja in naravna zdravila. Problem je, da je takrat veliko zdravih celic že uničenih, telo je izčrpano, imunski sistem oslabljen, poln toksinov zaradi kemoterapije in obsevanja, tako da tudi alternativa in naravno zdravljenje težko zagotavljata najboljše rezultate. V zadnjem času številne zdravstvene inštitucije po vsem svetu (še posebej na Japonskem) tem standardnim metodam postopoma dodajajo še komponento v obliki prehranskega dodatka, ki je po sestavi amigdalin-B17. Tudi zdravim ljudem se priporoča  uporaba vitamina B17 kot dodatne podpore imunskemu sistemu pri preventivi …

Kaj je vitamin B17?

Resnično ime te snovi je amigdalin (prvič je bil  izoliran iz mandljev-Amigdalae amarae). V naravi je prisoten v več kot 1.200 užitnih rastlinah, ki se rasejo po vsem svetu. Čeprav je izoliran iz grenkih mandljev, se največja količina tega vitamina nahaja v mareličnih jedrcih. Prav tako je prisoten v jedrcih mandljev, orehov, breskev, nektarin, češenj, sliv, peškah jabolk, hrušk, kutin in divjih robid, brusnic, lanu, prosa, ajde in stročnic.

Dr. Ernst Krebs je bil prvi, ki je leta 1952. amigdalin imenoval vitamin B17. Po dr. Krebsovo jerak le ena od avitaminoz, ki nastane kot posledica pomanjkanja vitamina B17, kot tudi podobne hude bolezni, ki se razvijejo zaradi pomanjkanja vitaminov (skorbut – pomanjkanje vitamina C, pelagra pomanjkanje vitamina B3, beri-beri – pomanjkanje vitamina B1 itd).  Amigdalin oz. vitamin B17 so pričeli uporabljati za zdravljenje leta 1843, v Rusiji so ga začel uporabljati v drugi polovici 19. stoletja, in v Ameriki v začetku 20. stoletja.

Kako deluje amigdalin ali vitamin B17?

Amigdalin je sestavljen iz 1. molekule benzaldehida, 1. molekule cianovodika in 2. molekul glukoze. Benzaldehid in cianid sta strupena elementa, vendar so v spojini vitamina B17 z molekulami glukoze inertni in nimajo strupenega učinka.

Da bi se cianid in benzaldehid lahko osvobodila iz vitamina B17, je potrebno, da prideta v stik s specifičnim encimom beta-glukozidazo (betaglucosidase). Ta encim je prisoten povsod v človeškem telesu, vendar ga je največ v rakavih celicah (do 3000 krat več).

Načelo delovanja je preprosto: rakave celice za svojo rast potrebujejo ogromne količine energije oz. glukoze. Ko vnašate vitamin B17, rakave celice absorbirajo molekule glukoze iz vitamina B17, encim beta-glukozidaza  pa “odklene” benzaldehid in cianid iz vitamina B17, kar povzroči celično smrt.

Zaradi visokih koncentracij beta-glukozidaze je vitamin B17 izredno smrtonosen za rakave celice, medtem ko za druge – zdrave celice ni toksičen.

Načelo vitamina B17, ki spominja na trojanskega konja je: rakave celice se poženejo za glukozo in ko jo absorbirajo, so uničene.

Encim β-glukozidaza se v zelo majhnih količinah nahaja tudi  v zdravih celicah, tako da praktično ni nobene zastrupitve zdravih celic organizma. Niti drugi encim, rodenaza, ki je prisoten v zdravih celicah, ne dopušča sproščanja strupenih sestavin, temveč jih nevtralizira.

Opozorilo: B17 Apricarc je prehransko dopolnilo. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ni primerno za otroke, nosečnice in dojenčke. Hranite izven dosega otrok. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Shranjujte na suhem mestu pri temperaturi do 25 °C. Kapsulo uporabite takoj po odstranitvi iz ovojnice. Primerno za dieto brez glutena. Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katere koli sestavine.

Zadnje objave
0