V prizadevanju za podaljšanje mladosti in ohranjanje zdravja se mnogokrat zatečemo k tradicionalni medicini in izkušnjam naših babic. Eno takih je olje sibirske cedre, katerega vrednost sta prepoznali tudi moderna kozmetika in uradna medicina, zato ste lahko prepričani v primernost njegove uporabe. Glavna prednost olja je njegova sestava, ki jo upravičeno imenujemo shramba koristnih in zdravilnih snovi.

Poleg polinenasičenih maščobnih kislin omega 3,6 in 9, vsebuje visoko količino vitamina E, B in R – polifenolov, ki so močni naravni antioksidanti posebej koristni za kožo in telo.

Vsaka ženska, ki pozna sestavo in je preizkusila lastnosti cedrinega olja, si ga vedno želi imeti in ga redno uporablja za nego obraza, rok in nohtov.

Vendar za obraz, lase, roke in nohte vedno izbiramo samo hladno stiskano ekološko olje najvišje kakovosti.

Dame vseh starosti vedo, da leta ne prizanašajo njihovim rokam. Če plastični kirurgi včasih naredijo male čudeže na obrazu in dojkah, se kože rok zaradi kompleksnosti ne loteva skoraj nihče. Zato jim je potrebno posvetiti posebno skrb, saj če ne boste pozorni, bo koža izgubila elastičnost in zdrav ton. Vloga olja sibirske cedre za nego rok in nohtov je preprosto nenadomestljiva. Ženske na vzhodu zato prisegajo na cedrovo olje, ki jim pomaga ohranjati lepoto in mladost njihovih rok in nohtov. Če želite doseči trajen rezultat, ne smete biti omejeni samo na en mesec redne uporabe. Še posebej pomembno je skrbeti za stanje kože pozimi, saj mazanje rok s cedrovim oljem utrujeno kožo navlaži in obnovi. Prisotnost antioksidantov ustavi proces staranja in venenja, kar od vas ne zahteva posebnega truda! Za nego kože rok je dovolj, da si jih ponoči namažemo z oljem in hitro bo rezultat osupljiv! Vse skupaj potrebujemo nekaj kapljic, zato strošek v teh časih ne bo prevelik.  Ne pozabite posebno skrb nameniti nohtom, saj bodo z mazanjem le te postali bolj glatki in močnejši, rast pa se bo pospešila. Zdaj za lepe nohte ne potrebujete podaljškov ali umetnih nohtov, saj boste imeli svoje zdrave, dolge in močne nohte, pa še manj dela bo z manikuro.

Vedno pa si privoščite tudi žličko ali dve olja dnevno, saj lepota in zdravje prihajata predvsem iz notranjosti.

Zadnje objave
0