Pravilna  in raznovrstna prehrana, še posebej med »korono« ni samo modni trend. Počasi smo se zavedli, da sta zdrava hrana in aktiven življenjski slog predpogoj za zdravje in dolgo življenjsko dobo. Pomlad in poletje sta za to popoln čas, da si privoščimo zdravja polno mizo. Ponujamo vam preprost recept za zeleno solato malo drugače, ki je zelo preprost in bogat vlakninami in vitamini.

Za 2 obroka potrebujemo :

Prepeličja jajca,  8-10 kosov prepeličjih jajc ali (2 do3 kokošja)
½ glave zelene solate-
½ glave špinače
Nekaj vejic peteršilja
Malo bazilike
6-8 razkoščičenih oliv
Olje sibirske cedre (cedrino olje)

Kuhana  jajca narežemo na 4 dele, olive prerežemo na pol.

Solato in zelišča dobro operemo s hladno vodo in jih na odcedimo se posušijo. Nato jih razrežemo na koščke primerne velikosti ali pa še bolje raztrgamo z rokami in pomešamo.
Pripravljeno solatno osnovo nato kombiniramo z jajci in olivami. Za preliv sol in poper pomešamo s 3 žličkami hladno stiskanega cedrinega olja in tako začinimo s solato. Izbira olja je odvisna od vašega okusa in želja. Mi smo izbrali cedrino olje, ki solati doda okus pinjol in aromo iglavcev.

Jajca,olive in olje dajo tej solati polnost. Če vam to ni dovolj, potem lahko ta recept uporabite kot osnovo in dodate sestavine po svojih željah. Lahko so to sveži paradižniki, mladi sir, kuhana ali pečena piščančja prsa, ribe, popečen kruhek … Glavno je, da si privoščimo dovolj veliko količino zelenjave in zdrav preliv brez barvil in konzervansov. Dober tek in zapomnite si, zeleno je zdravo!

Zadnje objave
0
Sadje in zelenjava