Dihidrokvercetin (taksifolin) je najmočnejši naravni antioksidant- flavonoid, ki ga pridobivajo iz lesa oz. lubja sibirskega macesna in je netoksičen in nemutagen. Njegove zdravilne lastnosti nevtralizirajo proste radikale v telesu, krepijo stene krvnih žil, izboljšajo regeneracijo notranjih organov in tkiv. Zaradi izrednih antioksidativnih učinkov ščiti osnovne sestavne dele organizma – celice, mobilizira zaščitno moč organizma – izboljšuje imunski sistem, čisti telo od zunanjih toksičnih vplivov in spodbuja proces regeneracije poškodovanih tkiv po poškodbah ali hudih boleznih, upočasnjuje proces staranja, preprečuje nastanek različnih patologij, in pri že obstoječih boleznih preprečuje njihovo širjenje.

Antioksidanti so zaščita, ki jo je ‘izumila’ narava in so v osnovi snovi, ki nevtralizirajo proste radikale. To so na primer vitamini C, E, V8, Q10, beta-karotin in selen, najdemo jih v sadju in zelenjavi, ki jih uživamo, vendar v količinah, ki ne zadostujejo. Če bi na primer želeli zadostiti dnevnim potrebam po vitaminu C, bi morali pojesti 2-3 kg pomaranč. Praktično to pomeni, da sodobni človek s hrano ne dobi zahtevanega dnevnega odmerka antioksidantov, s čimer nehote prispeva k oksidativnemu stresu in pospešenemu staranju lastnega telesa.

Znano je, da prosti radikali poškodujejo celično strukturo celice in membrano celičnih organelov in v najslabšem primeru pride do poškodbe genetskega materiala oz. DNK. Spremembe v genih lahko vodijo do mutacij, ki ustvarjajo rakave celice. Antioksidanti so snovi, ki bistveno upočasnijo ali preprečijo oksidacijo, in katerih naloga je, da se z oddajanjem svojih elektronov borijo proti prostim radikalom. Raziskovalci so za določitev vrednosti potrebne za zaščito pred prostimi radikali razvili znanstveno metodo za merjenje količine antioksidantov – ORAC (oxygen radical absorbance capacity). Ocenjuje se, da je v telesu s povprečno duševno in telesno dejavnostjo vsakodnevno toliko prostih radikalov, da bi za njihovo nevtralizacijo morali vnesti v telo količino antioksidantov, ki ustreza zmogljivosti 3.000 – 5.000 ORAC enot. Eden od najmočnejših naravnih antioksidantov po ORAC merilu je dihidrokvercetin (taksifolin). En gram taksifolina vsebuje tudi od 32.000 do 64.000 enot ORAC, daleč pod njim so vitamin C, vitamin E in drugimi antioksidanti. Za predstavo ena 100 mg kapsula z vsebnostjo 98% čistega taksifolina, vsebuje  do 6.400 ORAC enot oz. optimalni dnevni odmerek.

Spojina  (1mg) ORAChydro
Dihidrokvercetin 98% čistost 64,20
Dihidrokvercetin 95% čistost 32,74
Dihidrokvercetin 94% čistost 21,94
Dihidrokvercetin 92–93% čistost 19,925
Luteolin 12,1
Kvercetin 10,9
Vitamin C 2,1
Vitamin E 1,3

Taksifolin ščiti jetra pred vplivom virusov in različnih strupenih snovi, vključno z alkoholom in drogami. Ima sposobnost, da iz jeter izloča toksine in strupe, zato preprečuje tvorbo zamaščenih jeter in cirozo.

Taksifolin pozitivno vpliva na srčno-žilni sistem, dihala, delovanje prebavnega trakta, kot tudi ob zdravljenju raka in nevroloških bolezni.

Deluje kapilarno zaščitno. Krepi stene žil: kapilarne mreže, arterijski, venski in limfatični sistem, in sicer s spreminjanjem encimov, vključenih v degeneracijo strukturnih elementov krvnih in limfnih žil.

Normalizira presnovo skozi stene kapilar, tako da dobimo zahtevano količino kisika, glukoze, aminokislin, vodo in druge snovi iz krvi, ki so nujne za pravilno delovanje celic, tkiv in organov.

Znižuje raven slabega holesterola v krvi, ščiti srce in ožilje.

Je imunostimulant – krepi imunski sistem.

Ščiti organizem pred tvorbo neoplazem (tumorjev) s povečanjem nespecifične (celične) imunosti.

Spodbuja procese obnove poškodovanega tkiva po poškodbah in resnih boleznih.

Povečuje odpornost na stres, nalezljive bolezni, neugodne okoljske dejavnike.

Pri prostati in erektilni disfunkciji, ki je vse bolj razširjena pri mlajših moških, je koristen, ker pospešuje mikrocirkulacijo v tkivu prostate, lahko prepreči razvoj erektilne disfunkcije in bistveno izboljša erekcijo.

Upočasni proces staranja na celičnem nivoju. Izjemno učinkovito anti-aging sredstvo.

Izboljša kakovost kože (pomaga pri sintezi kolagena in hialuronske kisline, zmanjšuje gube in izboljšuje tonus kože, deluje proti aknam).

Preprečuje karcinom kože in ščiti kožo pred škodljivim sevanjem sonca. Zaščitni učinek pred UV žarki je najbolj učinkovit z uporabo kreme iz dihidrokvercetina.

Dihidrokvercetin oz. taksifolin  je vrhunski  antioksidant in je edinstven naravni lovilec prostih radikalov.

Za več informacij smo vam na voljo!

Zadnje objave
0