B-komplex super forte, 100 tab., B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 in B12

12.90

Kompleks osmih vitaminov skupine B topen v vodi. B-Complex Super Forte je bogat z vitamini B7, B9 in B12 ter vsebuje tudi folno kislino. Ti vitamini so pomembni za vzdrževanje številnih procesov v človeškem telesu. Učinki vseh vitaminov delujejo v medsebojni sinergiji. Glavni vir vitaminov skupine B so kvas, meso, sir, polnozrnata žita, stročnice in oreščki. Izdelek je namenjen za prehransko dopolnilo za otroke, starejše od 12 let, in za osebe s pomanjkanjem vitamina B. Vitamini B1, B3, B7 in B12 prispevajo k normalni funkciji živčnega sistema in duševni aktivnosti.

Opis

Kompleks osmih vitaminov skupine B topen v vodi. B-Complex Super Forte je bogat z vitamini B7, B9 in B12 ter vsebuje tudi folno kislino. Primeren za vegane. Ti vitamini so pomembni za vzdrževanje številnih procesov v človeškem telesu. Učinki vseh vitaminov delujejo v medsebojni sinergiji. Glavni vir vitaminov skupine B so kvas, meso, sir, polnozrnata žita, stročnice in oreščki. Izdelek je namenjen za prehransko dopolnilo za otroke, starejše od 12 let, in za osebe s pomanjkanjem vitamina B. Vitamini B1, B3, B7 in B12 prispevajo k normalni funkciji živčnega sistema in duševni aktivnosti.

Vitamin B1 pomaga do normalne presnove energije skupaj z normalnim živčnim delovanjem, do normalnega psihičnega in srčnega delovanja.

Vitamin B2 prispeva k vzdrževanju normalnega stanja sluznice in stanja rdečih krvnih celic, normalnemu stanju kože in vida, do normalne presnove železa in k zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Vitamin B3 pomaga do normalne presnove energije, nevronskega in psihičnega delovanja ter zmanjšuje utrujenost in izčrpanost.

Vitamin B5 podpira normalno sintezo in steroidni hormon, vitamina D in nekaterih nevrotransmiterje.

Vitamin B6 pomaga do normalne sinteze cisteina in presnove homocisteina, do normalne presnove beljakovin in glikogena ter prispeva k uravnavanju delovanja hormonov.

Vitamin B7 vpliva na normalno nevronsko in psihično delovanje, do normalne presnove makrohranil ter za vzdrževanje normalnega stanja las, sluznice in kože.

Vitamin B9 – folna kislina podpira rast zarodnih tkiv med nosečnostjo, pomaga organizmu do normalne sinteze aminokislin, do normalne hematopoeze in presnove homocisteina.

Vitamin B12 vpliva na normalno nevronsko in psihično delovanje, zmanjšuje utrujenost in izčrpanost ter pomaga do normalne proizvodnje rdečih krvnih celic in normalnega delovanja imunskega sistema.

Pakiranje: 100 filmsko obloženih tablet (30 g)

 Sestava (1 tableta): vitamin B1 10mg, vitamin B2 10mg, vitamin B6 8mg, vitamin B5 22,5mg, vitamin B3 50mg,  B9 – folna kislina 100 % –  400 µg, B7 biotin 100 % 200 µg , vitamin B12 10 µg.  Ovojnica: Hydroxypropylmethylcellulose / Pharmacoat 603 9,00mg, Riboflavin 1,00mg;

Način uporabe in  priporočeni odmerek: 1 x dnevno zaužijte eno tableto z nekaj tekočine.

Opozorilo: prehransko dopolnilo ni nadomestilo za zdravo in uravnoteženo prehrano. Ni primerno za otroke mlajše od 3. let. Hranite pri temperaturi do 25 °C. Uporabite takoj po odstranitvi iz ovojnice. Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katere koli sestavine prehranskega dopolnila. Primerno za nosečnice, doječe matere in dieto brez glutena.

Proizvajalec: TEREZIA COMPANY, Na Návrší 997/14, 141 00 Praha 4 – Michle

Trgovska oznaka: B-komplex super forte

Distributer: Imunofan d.o.o., Moste 39a, 1218 Komenda, +386 41 666 758

0