Uvjeti poslovanja internetske trgovine www.fitosibir.eu, koja je u vlasništvu tvrtke Imunofan d. o. o. (ponuđač), sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), preporukama Gospodarske komore Slovenije (GZS) i međunarodnim kodeksima za elektroničko poslovanje. Kupca obvezuju opći uvjeti, koji vrijede u trenutku kupnje (slanja narudžbe internetom).
Podaci o poduzeću
Imunofan d. o. o.
Moste 39a
1218 Komenda
Matični broj: 7078765000
Porezni broj: SI 12848417
IBAN: SI56 6100 0001 3931 584
Telefon: 041 666 758
E-adresa: fitosibir@gmail.com

 

Dostupnost informacija

Ponuđač se obvezuje da će kupcu uvijek osigurati sljedeće informacije:
Identitet poduzeća (ime i sjedište poduzeća, broj registra),
podatke za kontakt, koji korisniku omogućavaju brzu i učinkovitu komunikaciju s ponuđačem (e-adresa, telefon),
bitna svojstva robe, odnosno usluga (uključujući poslijeprodajne usluge i jamstva),
dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga koji su u ponudi na internetskom mjestu trebali bi biti dostupni u razumnom roku),
uvjete dostave proizvoda ili osiguravanja usluga (način, mjesto i rok dostave),
jasno i nedvosmisleno određene cijene (mora biti razvidno prikazano uključuje li cijena poreze i troškove prijevoza),
moguće načine plaćanja,
vremensku valjanost ponude, uvjete i rokove za otkazivanje ugovora te trošak kupca u slučaju povrata proizvoda,
objašnjenje postupka u slučaju reklamacije, uključujući sve podatke o osobi za kontakt ili službi za kontakt s kupcima.

 

Cijene

Cijene u internetskoj trgovini fitosibir.eu iskazane su u eurima (€) i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijene vrijede pri sklapanju ugovora između ponuđača i kupca, odnosno kada kupac dobije poruku o statusu Narudžba potvrđena. Kupoprodajni ugovor (narudžba) u elektroničkom je obliku pohranjen na ponuđačevu poslužitelju, a kupac pri potvrdi kupnje automatski prima račun na upisanu elektroničku adresu. Cijene vrijede u trenutku slanja narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Ponuđač zadržava pravo na promjenu cijena bez prethodne obavijesti. Ako proizvod trenutačno nije na zalihi, ponuđač će obavijestiti kupca o datumu dostave te mu proizvod osigurati u što kraćem mogućem vremenu.

 

Naručivanje i kupnja u internetskoj trgovini www.fitosibir.eu

U internetskoj trgovini www.fitosibir.eu možete kupovati kao registrirani kupac ili kao gost. Gost može obaviti brzu kupnju bez registracije. Pri registraciji u internetskoj trgovini korisnik dobiva korisničko ime, koje je jednako adresi njegove elektroničke pošte, i lozinku. Ako registrirani kupac želi zamijeniti svoju adresu elektroničke pošte ili lozinku nekom drugom, to može učiniti u rubrici Moj račun.

Proizvodi se mogu naručiti i telefonom: +386 41 666 758 (svakog radnog dana od 9 do 16 sati), odnosno e-poštom: fitosibir@gmail.com. Narudžba mora sadržavati:

ime i prezime,
adresu za dostavu,
broj telefona,
izabrane proizvode i njihovu količinu.

U slučaju naručivanja proizvoda telefonom ili e-poštom obvezno je plaćanje uplatom na transakcijski račun poduzeća Imunofan d. o. o. (vidi Opcije plaćanja).

Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca u internetskoj trgovini www.fitosibir.eu sklopljen je u trenutku kada ponuđač kupcu pošalje prvu elektroničku poruku o statusu njegove narudžbe. Od tog trenutka sve su cijene i drugi uvjeti fiksni te vrijede i za ponuđača i za kupca. Kupoprodajni ugovor (tj. prva elektronička obavijest o statusu narudžbe) u elektroničkom je obliku pohranjen na poslužitelju www.fitosibir.eu.

 

Postupak obavještavanja o kupnji

Nakon slanja narudžbe kupac prima obavijest elektroničkom poštom o tome da je narudžba primljena. Registriranom su korisniku na internetskoj stranici www.fitosibir.eu uvijek dostupni podaci o statusu i sadržaju narudžbe. Ponuđač može, radi provjere podataka ili osiguravanja točnosti dostave, nazvati kupca na njegov broj za kontakt. Postupak kupnje za pravne osobe u potpunosti je jednak kao i za fizičke osobe, samo što pri završetku kupnje morate upisati i naziv poduzeća te porezni broj. Jednake su i mogućnosti plaćanja.

 

Mogućnosti plaćanja

  1. Pouzećem – plaćate gotovinom. Vrijedi za sve proizvode, osim za sprej Imunofan.
    Pošiljku ćete platiti dostavljaču pri dostavi.
    Ako kupac koji je izabrao način plaćanja pouzećem pošiljku ne preuzme i ne plati, smatra se da je prekršio sklopljeni ugovor, a ponuđač ima pravo započeti postupak utjerivanja.
  2. Po predračunu na transakcijski račun poduzeća Imunofan d. o. o. Vrijedi za sve proizvode u trgovini.
    Proizvodi se mogu platiti po predračunu, koji kupcu izdaje poduzeće Imunofan d. o. o, internetska trgovina, na transakcijski račun br. SI56 6100 0001 3931 584, otvoren u banci Delavska hranilnica d. d. Pri plaćanju univerzalnim platnim nalogom (UPN) kod namjena je potrebno upisati GDSV (kupoprodaja robe i usluga), a za referenciju navesti broj narudžbe.

Pozor:

Uvjeti i troškovi pakiranja i dostave vrijede samo unutar Republike Slovenije. Za dostavu u druge države naplaćuju se troškovi dostave prema cjeniku dostavnog servisa. Kupac također snosi sve moguće troškove davanja u drugim državama.

 

Izdavanje računa

Nakon dostave i plaćanja naručenih proizvoda kupac će na svoju e-adresu primiti račun u formatu PDF. Na računu su prikazani cijena i svi troškovi vezani uz kupnju. Kupac je obvezan provjeriti pravilnost podataka prije slanja narudžbe. Kasnije reklamacije glede pravilnosti izdanih računa ne prihvaćamo.

 

Dostava

Sve naručene proizvode, osim spreja Imunofan, dostavljaju City Express i Pošta Slovenije. Proizvodi su diskretno zapakirani.

Trošak pakiranja i dostave iznosi 3,90 € ako izaberete dostavni servis City Express i 3,40 € ako izaberete Poštu Slovenije.

PRI NARUDŽBI SVIH PROIZVODA, OSIM SPREJA IMUNOFAN, IZNAD 50,00 € DOSTAVA JE BESPLATNA.

Dostavni servis City Express osigurava kupcima pouzdanu i prilagodljivu dostavu.

Dostavljač će paket dostaviti na izabranu adresu, a prije same dostave kupca će obavijestiti te  s njim dogovoriti odgovarajući termin dostave.

Pošta Slovenije nudi klasičnu i pouzdanu dostavu.

Poštar će paket dostaviti na izabranu adresu za dostavu. U slučaju da pri pokušaju uručivanja paketa neće biti nikoga kod kuće, u poštanskom sandučiću ostavit će obavijest s kojom će paket, uz osobni dokument, kupac moći preuzeti u najbližoj ispostavi Pošte Slovenije.

Za sprej Imunofan, radi očuvanja primjerene temperature, moguća je samo dostava brzom poštom, koja dostavlja proizvod još isti dan. Dostavu obavlja Pošta Slovenije. Pri narudžbi Imunofana trebate potvrditi prisutnost tijekom dostave jer proizvod treba odmah pohraniti u hladnjak.

Cijena dostave s uslugom Brza pošta, koju obavlja Pošta Slovenije, iznosi 10,00 €.

Pozor: ovi uvjeti i troškovi pakiranja i dostave vrijede samo unutar Republike Slovenije. Za dostavu u druge države naplaćuju se troškovi dostave prema cjeniku dostavnog servisa. Kupac također snosi sve moguće troškove davanja u drugim državama.

 

Rok dostave (osim za sprej Imunofan)

Naručenu robu ponuđač će poslati najkasnije u roku od 48 sati nakon primitka narudžbe. Navedeni rok počinje teći nakon primitka narudžbe do 14 sati još isti dan, a poslije 14 sati sljedećeg dana. Uvijek se trudimo da paket dobijete u najkraćem mogućem vremenu i proizvode koji su na zalihi najčešće dostavljamo već sljedećeg dana, odnosno najkasnije u roku od 2 radnih dana. Ako se slučajno dogodi da proizvod nije na zalihi, ponuđač će obavijestiti kupca o dostavnom roku elektroničkom poštom ili telefonom te osigurati da naručena roba bude dostavljena u najkraćem mogućem vremenu. Ako kupac paket ne primi u dogovorenom roku, o tome mora obavijestiti ponuđača. Ponuđač se obvezuje da će svim svojim mogućnostima pokušati utvrditi gdje se paket nalazi te ga zatim kupcu dostaviti u najkraćem mogućem vremenu.

 

Povrat

Ako kupac bez razloga želi vratiti proizvode, o tome u 14 dana od datuma primitka proizvoda mora e-poštom obavijestiti ponuđača (fitosibir@gmail.com). Kupac zatim naručenu robu mora u roku od 30 dana od poslane obavijesti o povratu u originalnoj ambalaži i s priloženim originalnim računom poslati u sjedište poduzeća Imunofan d. o. o., Moste 39a, 1218 Komenda. Roba mora biti neoštećena i u istoj količini.

Poduzeće Imunofan d. o. o. kupcu zatim vraća sav iznos, ali kupac snosi troškove koji nastanu povratom robe (trošak povrata). Iznos će biti vraćen odmah čim bude moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od primitka obavijesti o povratu proizvoda. Iznos se kupcu vraća isključivo doznakom na njegov transakcijski račun. Povrat iznosa u gotovini nije moguć.

 

Reklamacija

Ako dostavljeni proizvodi ne odgovaraju svojstvima, odnosno specifikaciji naručenih proizvoda (dostava pogrešnih proizvoda, pogrešne količine), kupac to mora priopćiti ponuđaču e-poštom (fitosibir@gmail.com) u roku od 8 dana od datuma primitka proizvoda te u skladu s dogovorom vratiti dostavljene proizvode, koje će ponuđač besplatno zamijeniti odgovarajućima. Ponuđač također podmiruje troškove povrata prvotno dostavljenih proizvoda. Prvotno dostavljeni proizvodi mogu se vratiti samo u neotvorenoj ambalaži i neoštećeni.

Ako je paket u kojem je kupac primio naručene proizvode fizički oštećen ili ako u njemu nedostaju proizvodi ili ako pokazuje znakove otvaranja, kupac mora započeti postupak reklamacije kod dostavljača (City Express ili Pošta Slovenije). Postupak reklamacije započinje tako da nas obavijestite o tome, a mi ćemo s dostavnim servisom dogovoriti da preuzme paket u istom stanju u kojem ga je kupac primio, pri čemu morate popuniti i reklamacijski zapisnik. Zajedno s dostavnim servisom pobrinut ćemo se za to da reklamacija bude riješena u najkraćem mogućem vremenu.

 

Komunikacija

Ponuđač će s korisnikom uspostaviti kontakt sredstvima udaljene komunikacije samo ako se korisnik tome ne protivi. Kad je riječ o oglasnim elektroničkim porukama:

jasno i nedvosmisleno bit će označene kao oglasne poruke,

pošiljatelj će biti jasno vidljiv,

različite akcije, promocije i druge marketinške tehnike bit će označene kao takve. Također će biti jasno određeni uvjeti sudjelovanja u njima,

jasno će biti predstavljen način odjave primanja oglasnih poruka,

želju korisnika da ne prima oglasne poruke ponuđač će poštivati.

 

Čuvanje osobnih podataka

Ponuđač se obvezuje da će trajno štititi sve osobne podatke kupca sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (Službeni list RS br. 86/2004). Ponuđač će osobne podatke upotrijebiti isključivo za ispunjavanje narudžbe (slanje računa, informacija, ponuda) i ostalu potrebnu komunikaciju. Korisnikovi podaci ni u kojem slučaju neće biti predani trećoj, neovlaštenoj osobi. Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i korisnik sam, i to tako da se pobrine za sigurnost svoje e-pošte, korisničkog imena i lozinke te odgovarajuću zaštitu svog računala.

 

Pravna obavijest

Internetska trgovina www.fitosibir.eu i svi sadržaji te podaci objavljeni na njoj (tekstovi, slike, grafički i videoelementi) zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima te se ne smiju kopirati, objavljivati, prenositi ili distribuirati na bilo koji drugi način. Robna marka i logotip vlasništvo su poduzeća Imunofan d. o. o.

 

Ograničenje odgovornosti

Poduzeće Imunofan d. o. o. trudi se osigurati ažurnost i pravilnost svih podataka koji su objavljeni na njegovoj internetskoj stranici. Unatoč tomu, svojstva proizvoda, rok dostave ili cijena mogu se promijeniti tako brzo da ponuđač ne uspije ispraviti podatke na internetskoj stranici. U tom će slučaju ponuđač obavijestiti kupca o promjenama te mu omogućiti odustajanje od ugovora ili zamjenu naručenog proizvoda.

 

Žalbe i sporovi

Ponuđač poštuje važeće zakonodavstvo o zaštiti potrošača. Svojim vlastitim mogućnostima potrudit će se ispuniti svoje obveze i uspostaviti učinkovit sustav obrade žalbi te odrediti osobu kojoj se kupac u slučaju problema može obratiti telefonom ili elektroničkom poštom. Žalba se šalje na e-adresu fitosibir@gmail.com. Postupak je obrade žalbe povjerljiv. Ponuđač će u pet radnih dana potvrditi da je žalbu primio te priopćiti kupcu koliko će dugo obrada trajati, a uz to će ga stalno obavještavati o tijeku postupka. Ponuđač je svjestan da je važna značajka potrošačkog spora, osobito kada je riječ o rješavanju na sudu, njegov nesrazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova koji nastaju pri rješavanju samog spora. To je i glavna prepreka da potrošač ne započinje spor na sudu. Zato će se ponuđač truditi svim vlastitim snagama da se mogući sporovi rješavaju sporazumno.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

Sukladno zakonskim normativima, ne priznajemo nijednog izvođača izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova kao nadležnog za rješavanje potrošačkog spora koji bi potrošač mogao započeti u skladu sa Zakonom o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova. Imunofan d. o. o., koji kao ponuđač robe i usluga omogućava internetsku trgovinu na području Slovenije, na svojoj internetskoj stranici objavljuje hipervezu na platformu za internetsko rješavanje potrošačkih sporova (SRPS). Platforma je na raspolaganju potrošačima OVDJE. 

Navedena regulacija proizlazi iz Zakona o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Savjeta o internetskom rješavanju potrošačkih sporova te promjene Uredbe (ES) br. 2016/2004 i Direktive 2009/22/ES.

 

IZJAVA VEZANA UZ ZDRAVSTVENE I PREHRAMBENE TVRDNJE U OPISIMA PROIZVODA

Sve informacije na stranicama internetske trgovine Fitosibir (www.fitosibir.eu) informativnog su i obrazovnog značaja te nisu zamjena za stručnu liječničku pomoć, dijagnosticiranje ili sprječavanje bolesti. Dodaci prehrani nisu zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu te zdrav način života.

0